Werkwijze


Sessie 1 Het intakegesprek

Na het kennismakingsgesprek plannen we samen het eerste gesprek. Dit is het intakegesprek. Het is belangrijk dat we een klik hebben en dat jij het gevoel ervaart dat je krijgt waarvoor je komt.

Nog belangrijker is, wie ben je? Een gesprek van mens tot mens wat nog wel eens onderschat wordt. Het eerste gesprek is meestal een uur tot anderhalf uur. In het intakegesprek worden je coachvragen geformuleerd.


Sessie 2 Wie ben je echt

We verkennen jouw waarden en overtuigingen en je gaat je ingesleten patronen erkennen en herkennen. Het "probleem" proberen we in dit gesprek boven water te krijgen en coachvragen worden geformuleerd en onderverdeeld in concrete haalbare doelen.

Waarom doe je de dingen zoals je ze doet?


Sessie 3 Geen resultaat zonder actie

In het derde gesprek gaan we duidelijk over tot actie. We gaan aan de slag met je coachvragen. Het "wat" is inmiddels duidelijk en je weet wat je niet meer wilt. We gaan werken aan de "hoe".

Als er overtuigingen zijn die je niet verder helpen buigen we die om in stimulerende overtuigingen.


Sessie 4 Mindset en momentum

Je krijgt tips mee om je focus te behouden op je doel. Je weet inmiddels al wat je echt wilt. Je leert hoe je brein werkt en hoe je nieuwe neurologische verbindingen legt. Hier kan ik verschillende oefeningen voor gebruiken.

Doordat je de eerste positieve ervaringen ervaart zorgt dat ervoor dat je momentum behoudt.

De wet van aantrekkingskracht in actie.


Sessie 5 Afronding en evaluatie

Je bepaalt of je hebt gekregen waar je voor gekomen bent en of je op de goede weg bent.

Je reflecteert op je persoonlijk groeiproces en we evalueren op resultaat niveau.


Pro gesprekken

De pro gesprekken zijn er om dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan. Ook kunnen er wellicht meerdere coachvragen behandeld worden. Tijdens de kennismaking besluiten we welk traject het beste is. De ervaring leert dat het Pro-traject net dat laatste zetje in de rug geeft om weer goed zelfstandig aan de slag te kunnen. Tijdens deze gesprekken is het ook mogelijk om extra oefeningen te doen die eerder al een keer gedaan zijn. Dit helpt je net die extra focus te houden en toch je doel te halen.


Als je besluit een traject aan te gaan met mij kan je rekenen op mijn professionaliteit. Ik houd regelmatig intervisie met collega coaches om mijn kennis en vaardigheden op peil te houden. Ook reflecteer ik op mijn werk en bespreek dit met mijn mentorcoach uit mijn Mastermind groep.

Tijdens het traject kan ik verschillende technieken en modellen gebruiken om "problemen" of overtuigingen in kaart te brengen die jou momenteel niet dienen. Ik heb natuurlijk zo mijn voorkeuren door mijn ervaring maar dit stem ik altijd af samen met jou. Coaching is natuurlijk meer dan een techniek of een model en dit zijn dan ook enkel middelen om het doel te bereiken.

Ik coach graag buiten in de natuur maar ik kan je ook ontvangen in mijn spreekruimte bij het Business Center Lansingerland. We overleggen dit altijd vooraf. Als je het fijn vind om in je vertrouwde omgeving te zijn is dat helemaal ok en kom ik gewoon naar jou toe. Hieronder een kleine greep uit de technieken en modellen die ik kan gebruiken.


Voice Dialogue - RET (rationeel emotieve therapie) - Meditatie - Ademhalingsoefeningen


GROW - Kernkwadranten - HELP - Reflectie - Tiny Habits - Feedback - IJsberg van McClelland


Ervaringen van deelnemers

"Ken is echt een topper, Hij creëert een omgeving waarin je je vrij en veilig voelt. Tevens weet hij zijn vragen zo te stellen dat je er echt bewust van wordt dat jijzelf degene bent die de baas is over je ontwikkeling".

- Gijs -

"De gedrevenheid en het enthousiasme van Kenny om mij te helpen in mijn zoektocht naar wie ik ben en wat mijn doelen zijn hebben mij geïnspireerd om alles uit het leven te halen en vooral in te zien hoe het ook anders kan. Ik heb heel veel gehad aan de coaching en heb genoeg handvatten gekregen om door te gaan met het nog beter ontwikkelen van mezelf. Het coachingstraject met Kenny was precies wat ik nodig had om weer meer bij mezelf te komen".

- Simone -

"De coaching leert je jezelf te motiveren en door te zetten wanneer je moeite hebt met iets. Het geeft je verschillende manieren om jezelf te verkennen en te verbeteren. Zeer aan te raden"!

- Morgan -

"Het zijn echt handige lessen om inzicht in jezelf te krijgen. Je leert goede doelen stellen op korte en lange termijn".

- Rick -

"Kenny heeft aandacht voor de groep maar ziet dingen ook qua persoon wat je ook weer verder kan helpen. Ook vind ik dat hij veel kennis heeft over wat hij verteld".

- Anoniem -