In de ochtend is de wereld het mooist

Wat een zonsopkomst, schitterend. Een perfect moment om echt in het NU te zijn. Zeker als je al sinds jaar en dag vroeg wakker bent. Vroeger vond ik dat altijd super irritant en zeker als je hoort van mensen om je heen dat die gewoon tot tien uur kunnen uitslapen. Wat deed ik verkeerd dan? Helemaal niks kan ik je nu vertellen maar daar zijn enige jaren overheen gegaan.

 

Ja de ochtend is een van de mooiste momenten van de dag vind ik. Alles en iedereen om je heen slaapt nog op een enkeling na. Als je vroeg genoeg bent tenminste. Behalve het dierenrijk. Daar is alles al druk in beweging en het lijkt allemaal zo vanzelf te gaan. Echt relaxt om gewoon ergens te gaan zitten, in een park, bos of op het strand en alleen maar te kijken of nog beter alleen maar te luisteren en nergens aan te denken.  Investeren in jezelf vind ik het. Mijn eigen coach zei eens tegen me "ben nou een stil joh en gebruik alleen je zintuigen".

Een uur of desnoods een half uur tijd voor jezelf en even één te worden met datgene waar je eigenlijk al deel van uitmaakt maar wat we soms vergeten lijken te zijn. Een uurtje opgaan in de natuur voordat de hectiek van werk, social media en de meningen van anderen ons weer opslokt. Het werkt helend en ik raad het je ook aan. Maak er een nieuwe gewoonte van.

Heel veel mensen hebben een vast patroon, ze worden wakker, gaan naar de wc, lopen naar beneden, zetten koffie, beginnen te scrollen op Facebook of iets dergelijks, drinken koffie, gaan douchen, kleden zich om en rijden naar het werk klaar voor weer een zelfde dag als gisteren. En als je dit prima vind dan is dat goed natuurlijk, begrijp me niet verkeerd. Maar als je niet tevreden bent met hoe het gaat, kom in actie en verander je patroon. Het is echt easy. Het vergt wel discipline en doorzettingsvermogen maar het kan en je kiest er zelf voor.

Zet je wekker om 6 uur, sta gelijk op en doe gemakkelijke kleding aan die je al heb klaar gelegd de avond ervoor. Schoenen aan en naar buiten, ga minstens een half uur lopen en ga op je favoriete plek staan. Als je die nog niet hebt dan vind je er een. Ga gewoon eens even staan en zijn in het moment. Bedenk waar  je allemaal dankbaar voor ben. Adem de frisse lucht in. Bedenk waar je je focus en intentie voor die dag op legt. Je zult zien dat het werkt, misschien niet gelijk maar geef niet gelijk op en probeer het een aantal keer totdat het een gewoonte word. Een intentie is een positieve gedachte die je bewust maakt en deze is puur, zuiver en oprecht. Als je zomaar wat roept dan heeft het geen kracht en komt er niks van terecht. Je moet het voelen. Mij heeft het veel gebracht, loop je een keer mee?

Reactie plaatsen

Reacties

Nance
2 jaar geleden

6 uur is wel heel vroeg hoor!
Maar ik begrijp je punt en ik doe het vaak wanneer ik op de camping op de Veluwe ben. Genieten van de natuur en de geluiden ervan, maar ook van de stilte.
Thuis probeer ik vaak een wandeling te maken wanneer de kids naar school zijn en voor het werk begint.

Ken
2 jaar geleden

Hoi Nance,

Bedankt voor je reactie op mijn verhaal. Ja, eens dat 6 uur best voeg is maar ik vind persoonlijk dan de wereld echt het mooist. Alles in de natuur wordt wakker en dan beginnen de rituelen. Je ziet dan dat alles vanzelf gaat zoals het ontworpen is. De natuur gebruikt altijd zijn volle potentieel, een boom denkt niet halverwege, ik stop met groeien! Dat is het mooie eraan en er dan bij stilstaan helpt mij de hele dag in balans te zijn. Wij mensen maken het onszelf zo vaak zo moeilijk vanwege ons 'denken'. Terwijl wij ook onderdeel zijn van de natuur en wij dus ook ons maximale potentieel moeten benutten. Het is de vraag voor iedereen, waar wordt je zielsgelukkig van en van welke dingen ervaar je de meest positieve emoties. Als je dat weet kan je kiezen om naar die plek te gaan of te blijven! Of dat nou rondreizen, coaching of een restaurant o.i.d. is. Jij bent de baas over je bestemming!